DcH Hundetræning i Viborg

Lydighed

Motionsholdet

Motionsholdet er for alle hundeførere, som gerne vil fortsætte efter hvalpe/kursusholdene uden at deltage i konkurrence.

Holdet er på flere niveauer, derfor laves der differentieret unde
rvisning.

Træningen vil indeholde øvelser fra DcH Konkurrenceprogrammet og Rally lydighed, hvor der lægges vægt på, at disse øvelser indlæres så korrekt som muligt.

Derudover vil vi anvende positive tricks og sjov træning for både hunde og fører.

Det er vigtigt for os, at der er et godt samarbejde mellem hund og fører, således at hunden bliver en velfungerende hund.

Vi arbejder på socialisering af hundene og lægger stor vægt på det sociale sammenhold.

Begynder Lydighed

Holdet hvor vi træner grundlæggende lydighed efter DcH programmet.

Vi vil også prøve at komme ud fra træningspladsen, således at vi prøver træning i skov og vi vil også stifte bekendtskab med at gå spor.

Vi stiller øvelserne op således at både hund og fører synes det er skægt og vi får det trænet på den positive metode. Hjemme træning på 5 – 10 minutter hver dag er en rigtig god ide.

Vel mødt

CK-Hold

C-Konkurrence holdet består af hundeførere, der har lyst til at deltage i konkurrencer. Det er ikke et krav at hunden skal være konkurrence klar for at gå på holdet, men man skal være indstillet på at bruge lidt ekstra tid på træningen, så målet om at komme i konkurrence kan blive indfriet. Der er træning på holdet en gang om ugen.

Træningen er planlagt således, at trænerne ser enkelt øvelser og at man selv og i samarbejde med de andre hundeførere laver andre øvelser.
Træningen afsluttes med lidt socialt samvær i klubhuset, hvor vi skiftes til at have brød/kage med.

En C-konkurrence består af lydighedsøvelserne lineføring, stå, sid, dæk og apport. Derudover er der feltsøg, rundering og spring.

B-Hold

Det kræves at man minimum er B-hundefører.

Målet er at alle får oprykning til næste klasse, så det forventes at man stiller til konkurrencer.

Der vil være stor fokus på de tunge øvelser som, sporsøg, feltsøg, rundering og fremadsendelse. Men selvfølgelig skal vi ikke glemme lydigheden.

Så langt hen af vejen vil vi forsøge at flge hinanden ude ved konkurrencerne, for det er kun der man kan se om træningen hænger sammen.

 

 

For information om hvalpe/kursushold se her

Regler for lydighed i Dch kan ses her