Agility     

Agility begynder 1

Holdet er for begyndere inden for agility. Hunden skal være et år for at starte på holdet.

På dette hold er fokus; Fart, motivation og glæde.

Her lærer hunden at aflæse hundeføreren. Vi indlærer de forskellige forhindringer og træner grundprincipperne i agility.

Hunden lærer bl.a. at tage feltet på feltforhindringer, løbe slalom og løbe fremad selvstændigt. Hundeføreren lærer let handling af hunden.

Når vi træner har vi det hyggeligt, griner og snakker.

Agility begynder 2

På dette hold lærer hund og hundefører at løbe agility. På dette hold har vi fokus på det basale; forhindringsindlæring, handling på begynderniveau, vendingerne; forkryds, bagkryds, blindkryds, vejledning til hvordan man går og planlægger sin og hundens bane.

Desuden har vi fokus på hundens krop, motorik og styrke. Hunden skal være slank og have god styrke for at undgå skader. Vi øver hundens motorik hver gang til træning.

Vi løber oftest ikke baner, men moduler (små baner) hvor man lære at handle sin hund og de forskellige handlingsmuligheder, samt indlæring af de forskellige forhindringer. Der vil være flere moduler som man rotere imellem i træningstiden. Træneren/trænerne vil give råd og vejledning, men træningen består også af selvtræning.

Vi løber flere hunde ved siden af hinanden, så hunden skal kunne blive ved sin ejer og komme ved indkald. Samtidig er det en fordel at hunden kan øvelsen ”Bliv”. Når man er blevet god på dette hold, rykker man op på holdet ”agility øvet 1” og ”agility øvet 2”.

Der er vigtigt man er mødestabil og husker at melde afbud, i fht planlægningen af træningen. Hunden skal være et år for at starte på holdet.

Agility Øvet 1

Holdet er for den letøvede hund og fører. Hunden kender alle forhindringer og fører kender de mest almindelige vendinger, forkryds, bagkryds, blindkryds. Vi træner små moduler og større baner med fokus på fart, motivation og lettere handling.

Stabilt fremmøde er påkrævet. Vi gør meget ud af det sociale sammenhold på holdet.

Agility Øvet 2

Holdet er for den øvede hund og fører.

Vi arbejder med forskellige vendinger og finder den hurtigste vej rundt på
banen.

Vi afprøver forskellige muligheder på de samme baner.

Vi løber svære moduler for teknik og lette moduler for motivation.

Vi løber konkurrencebaner.

Stabilt fremmøde er påkrævet. 

Agility Konkurrence

AGILITY konkurrenceholdet er for hundeførere der målrettet træner for at kunne deltage og klare sig godt i konkurrencer i DCH, DGI og DKK.

Forinden skal hund og fører havde trænet stabilt på agility øvet holdet, hvor de har trænet de GRUNDLÆGGENDE ØVELSER inden for agility. Hundeføreren skal løbende være parat, have tålmodighed til, at forstå og afprøve de forskellige træningsmetoder. Selvfølgelig tilpasset den enkelte hunds forudsætninger for, at klare et banegennemløb der forventes af en hund i åbne klasser. Her skal tænkes på alle racer/typer af hunde og ikke mindst deres førere.

Hundeførere skal være motiveret og parat til at møde med sin hund og sig selv i god form, således at gennemløbet på en agility bane også har fokus på “hundeglæde”, tro på at agilityhunden gør sit bedste, som den har lært.

BELØNNING OG POSITIV FORSTÆRKNING er en selvfølgelighed i agility træning.

På agility konkurrence holdet drejer sig om at træne fejlfrie gennemløb i høj fart, ofte 4 gennemløb til den enkelte hund og fører, svarende til deltagelse i konkurrence.

Træningen tilbydes på baner med elementer/temaer svarende til åbne klasser.

Deltagere på holdet har stor indflydelse på, at træningen også tager udgangspunkt i deres ønsker og erfaringer fra deres deltagelse i konkurrencer. Samtidig forventes det at hundeførerne støtter og vejleder hinanden indbyrdes.

Ældre erfarne hunde har mulighed for, at fortsætte på holdet indtil de ikke “kan” mere, også selv om de ikke er konkurrence aktive

Nyheder

Sponsorer