Årskontingent (ÅK)
Tilmeld/Læs mere - (1)

Hoopers Begynder (HO Beg)
Tilmeld/Læs mere - (1)

Hvalpekursus (HK)

Hvalpekursus for hunde op til 6 måneder


Tilmeld/Læs mere - (0)

Lydighed begynder (LB)

Begynder Lydighed

Holdet hvor vi træner grundlæggende lydighed efter DcH programmet.

Vi vil også prøve at komme ud fra træningspladsen, således at vi prøver træning i skov og vi vil også stifte bekendtskab med at gå spor.

Vi stiller øvelserne op således at både hund og fører synes det er skægt og vi får det trænet på den positive metode. Hjemme træning på 5 – 10 minutter hver dag er en rigtig god ide.

Tilmeld/Læs mere - (0)

Agility begynder (AP)

 Præ-agility

DcH Viborg tilbyder nu præ-agility træning:

Holdet starter som udgangspunkt op i august og februar måned (eller efter aftale) 

Holdet består af max 5 hvalpe/unghunde i alderen fra 6 mdr til 12 mdr. Holdet henvender sig til hundeførere, der vil:

● træne sin hvalp gennem leg og glæde

● udvikle hvalpen/unghunden til at ville arbejde og være modig

● igennem agility opnå en god kontakt og lydighed hos sin hvalp/unghund

Holdet vil tilvejebringe tidlig prægning/socialisering i samvær med andre hvalpe.

  • Konsekvent belønning/godbidder/legetøj er vigtig under træning
  • Træningen starter meget enkel med tilpasset træning og sværhedsgrad
  • Der tages hensyn til den enkelte hvalp/unghund og dens førers forventninger og erfaringer med træning
  • Træningen tilbydes på agilitybane med tilpasset sværhedsgrad og i roligt tempo
  • Træningsmetoder gennem teori og praksis øvelser
  • Den enkelte hvalp/unghund og dens fører vil på sigt kunne fortsætte på begynder agility, øvet agility og på konkurrencehold
  • Det forventes at hundeføreren møder til aftalt tid, hjælper til med at sætte forhindringer frem og oprydning -Træning ved erfaren agility-træner
Tilmeld/Læs mere - (1)

Agility Grundlæggende (AG)

Agility begynder 2

På dette hold lærer hund og hundefører at løbe agility. På dette hold har vi fokus på det basale forhindringsindlæring, handling på begynderniveau, vendingerne forkryds, bagkryds, blindkryds, vejledning til hvordan man går og planlægger sin og hundens bane.

Desuden har vi fokus på hundens krop, motorik og styrke. Hunden skal være slank og have god styrke for at undgå skader. Vi øver hundens motorik hver gang til træning.

Vi løber oftest ikke baner, men moduler (små baner) hvor man lære at handle sin hund og de forskellige handlingsmuligheder, samt indlæring af de forskellige forhindringer. Der vil være flere moduler som man rotere imellem i træningstiden. Træneren/trænerne vil give råd og vejledning, men træningen består også af selvtræning.

Vi løber flere hunde ved siden af hinanden, så hunden skal kunne blive ved sin ejer og komme ved indkald. Samtidig er det en fordel at hunden kan øvelsen ”Bliv”. Når man er blevet god på dette hold, rykker man op på holdet ”agility øvet 1” og ”agility øvet 2”.

Der er vigtigt man er mødestabil og husker at melde afbud, i fht planlægningen af træningen. Hunden skal være et år for at starte på holdet.

Tilmeld/Læs mere - (1)

Agility Konkurrencehold (AK)

Agility Konkurrence

AGILITY konkurrenceholdet er for hundeførere der målrettet træner for at kunne deltage og klare sig godt i konkurrencer i DCH, DGI og DKK.

Forinden skal hund og fører havde trænet stabilt på agility øvet holdet, hvor de har trænet de GRUNDLÆGGENDE ØVELSER inden for agility. Hundeføreren skal løbende være parat, have tålmodighed til, at forstå og afprøve de forskellige træningsmetoder. Selvfølgelig tilpasset den enkelte hunds forudsætninger for, at klare et banegennemløb der forventes af en hund i åbne klasser. Her skal tænkes på alle racer/typer af hunde og ikke mindst deres førere.

Hundeførere skal være motiveret og parat til at møde med sin hund og sig selv i god form, således at gennemløbet på en agility bane også har fokus på “hundeglæde”, tro på at agilityhunden gør sit bedste, som den har lært.

BELØNNING OG POSITIV FORSTÆRKNING er en selvfølgelighed i agility træning.

På agility konkurrence holdet drejer sig om at træne fejlfrie gennemløb i høj fart, ofte 4 gennemløb til den enkelte hund og fører, svarende til deltagelse i konkurrence.

Træningen tilbydes på baner med elementer/temaer svarende til åbne klasser.

Deltagere på holdet har stor indflydelse på, at træningen også tager udgangspunkt i deres ønsker og erfaringer fra deres deltagelse i konkurrencer. Samtidig forventes det at hundeførerne støtter og vejleder hinanden indbyrdes.

Ældre erfarne hunde har mulighed for, at fortsætte på holdet indtil de ikke “kan” mere, også selv om de ikke er konkurrence aktive

Tilmeld/Læs mere - (0)

DcH Program B-konkurrence (LBK)

B-Hold

Det kræves at man minimum er B-hundefører.

Målet er at alle får oprykning til næste klasse, så det forventes at man stiller til konkurrencer.

Der vil være stor fokus på de tunge øvelser som, sporsøg, feltsøg, rundering og fremadsendelse. Men selvfølgelig skal vi ikke glemme lydigheden.

Så langt hen af vejen vil vi forsøge at følge hinanden ude ved konkurrencerne, for det er kun der man kan se om træningen hænger sammen.

Tilmeld/Læs mere - (1)

Rally (Rally)

Rallylydighed

 Rally begynder/let øvet

På dette hold arbejder vi med differentieret undervisning så uanset om du kommer direkte fra hvalpe og/eller kursushold eller du har en mere øvet hund så finder vi en undervisning der passer til dit niveau.

Der vil være en del grundtræning. Vi arbejder videre med den alm. grundtræning som stå – sid – dæk – lineføring osv.

Der ud over skal din hund lære at arbejde på både venstre og højre side – dreje rundt om sig selv og rundt om dig – gå forlæns, baglæns og sidelæns – springe over og løbe gennem forhindringer, samt en masse andre sjove ting.

Du vil blive introduceret for de første skilte og som hundefører lærer du at finde rundt på en rallybane og hvordan de forskellige øvelser udføres korrekt.

Efterhånden som i bliver dygtigere, kommer der også skilte fra mere øvede klasser så vi kan klæde jer på til at rykke op på øvet hold.

Uanset hvilket niveau du/i er på vil vi arbejde med leg og samarbejde mellem hund og fører, på en ”anderledes” og sjov måde.

Rally skal være sjovt for både hund og fører.

Rally øvet

Alle hunde kan arbejde i tæt kontakt med fører uden snor, og førerne kender til næsten alle øvelser.

Vi finpudser alle øvelserne, evt. koblet de sidste på og får øvet os ekstra i dem der er svære for den enkelte hund og fører. Vi kigger meget mod konkurrence udfordringer, hvor vi kigger på øvelserne i konkurrence sammenhæng, og konkurrenceproblematikker hos den enkelte hund. Der arbejdes meget med højrehandling. Målet er at alle øvelser skal kunne udføres på højre, såvel som på venstre side


 

Tilmeld/Læs mere - (1)

Nyheder

Sponsorer